Bel ons direct op 0800 61 119.

Zorgeloos verbonden met de rest van de wereld

De zomer is de perfecte tijd om nieuwe plekken te ontdekken en te genieten van een welverdiende vakantie. Maar niets kan je vakantiestemming sneller verpesten dan een torenhoge gsm-factuur bij thuiskomst. Hier zijn enkele handige tips en tricks om je gsm-kosten laag te houden terwijl je toch verbonden blijft met de rest van de wereld.

Tips & tricks

  • Roamingkosten: Voor je vertrekt, controleer je bij je gsm-provider wat de kosten zijn voor roaming op jouw bestemming. Veel Europese providers bieden nu ‘roam like at home’-diensten aan binnen de EU, wat betekent dat je je bundel zonder extra kosten kunt gebruiken. Buiten de EU kunnen de kosten echter snel oplopen.
  • Lokale simkaart: Een lokale simkaart kan een uitstekende manier zijn om kosten te besparen. Bij aankomst op je bestemming kun je vaak goedkoop een simkaart kopen met een lokale bundel. Dit is vooral handig als je langer op één plek blijft of als je veel data gebruikt.
  • WiFi to the rescue: Maak zoveel mogelijk gebruik van wifi-netwerken in hotels, restaurants en openbare ruimtes. Zet mobiele data uit en verbind met wifi om kosten te vermijden. Apps zoals WhatsApp, Skype en FaceTime werken uitstekend via wifi en besparen je internationale belkosten.
  •  Download vooraf: Download kaarten, muziek, films en andere content voordat je vertrekt. Met apps zoals Google Maps kun je offline kaarten gebruiken, wat erg handig is voor navigatie zonder dataverbruik.
  • Data roaming:  Voorkom onverwachte kosten door data roaming uit te schakelen in je telefooninstellingen. Dit zorgt ervoor dat je telefoon geen verbinding maakt met mobiele netwerken in het buitenland zonder dat je het weet.
  • Internationale opties:  Veel providers bieden speciale internationale bundels aan die voordeliger zijn dan standaard roamingtarieven. Informeer bij je Telecom-Makelaar naar de mogelijkheden en activeer zo’n bundel voor je vertrek!

Contacteer ons om na te gaan of jij actie moet ondernemen voor jouw reis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *