Bel ons direct op 0800 61 119.

Bellen over internet: VoWiFi uit de doeken gedaan

We ondervinden het allemaal wel eens: het is onmogelijk om te bellen of te sms’en, want je hebt geen mobiel bereik. Met VoWiFi kan dit probleem zorgeloos worden verholpen!

 

Voice-over-WiFi

VoWiFi, of voluit Voice-over-Wi-Fi, biedt de mogelijkheid om overal in België te bellen en sms’en, over jouw actieve wifiverbinding. Op plaatsen waar de mobiele dekking minder is, is dit de ideale oplossing om toch bereikbaar te zijn. Deze mindere dekking kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Meer hierover kan je lezen in onze voorgaande blogpost: https://www.jsm.be/blog/jsm-informeert/netwerkdekking/

Hoe gaat het in zijn werk?

Jouw mobiel toestel is constant op zoek naar het beste netwerk, zodat je vlot kan bellen, sms’en en surfen. Als je een actieve wifiverbinding hebt, verloopt het surfen al over die wifiverbinding. Als de mobiele dekking niet goed zit, kan je ook bellen over deze wifiverbinding.
In normale gevallen bellen we over 2G/3G (of 4G, zie lager), maar als de dekking hiervan niet goed is, zorgt VoWiFi er voor dat jouw mobiel toestel naadloos overschakelt naar de wifiverbinding, waardoor je ook perfect kan blijven bellen ook al is de mobiele dekking minder.

Momenteel is VoWiFi nog niet mogelijk voor alle mobiele toestellen. Neem zeker en vast contact op met jouw Telecom-Makelaar om na te gaan of jouw mobiel toestel compatibel is.
Ook niet alle mobiele operatoren bieden VoWiFi aan, dus ook hier moet je rekening mee houden als je dit wenst te activeren.

Kortweg, wat heb je nodig voor het gebruik van VoWiFi?

  • Een compatibel mobiel toestel
  • Een ondersteunende mobiele operator
  • Verbinding met een stabiel wifinetwerk

VoWiFi op iPhone en Android

De laatste voorwaarde om te kunnen bellen over WiFi, is het gratis activeren van deze optie in de instellingen van jouw mobiel toestel. Eenmaal je deze hebt geactiveerd, moet je jouw toestel verbinden met een wifinetwerk om er gebruik van te kunnen maken.

iPhone

  • Ga naar ‘Instellingen’
  • Kies voor ‘Telefoon’
  • Schakel ‘Bellen via WiFi’ in

Android

Afhankelijk welk toestel (Samsung, Huawei, OnePlus, Xiaomi,…) je hebt, kan de plaats variëren. Meestal kan je het hier vinden:

  • Ga naar ‘Instellingen’
  • Wifi & netwerk (of Mobiel Netwerk)
  • Selecteer jouw SIM
  • Schakel ‘Bellen via WiFi in’

VoLTE

VoLTE staat voor Voice over LTE, waarbij LTE een andere benaming is voor 4G. De werking hier van komt op hetzelfde neer als VoWiFi, maar dan wordt er gewerkt over een 4G-verbinding en niet over een wifinetwerk. Ook deze optie kan je kosteloos instellen op jouw toestel bij de instellingen, onder ‘Mobiele netwerken’. Vergeet niet dat je ook hier een compatibel toestel voor nodig hebt en een mobiele operator die deze optie aanbiedt.

Voordelen

Bellen over WiFi brengt verschillende voordelen met zich mee. Eerst en vooral zijn er geen extra kosten aan verbonden, alle oproepen en sms’en gaan gewoon af van jouw mobiel abonnement. Daarnaast is de optie ook vlot te activeren op jouw toestel. Ook gaat het bereik er een stuk op vooruit (als je verbonden bent met een kwalitatieve WiFi) en zelfs de geluidskwaliteit schiet omhoog. Tot slot zal er sneller verbinding gemaakt worden tijdens een telefoongesprek. Ook het gebruik van VoLTE brengt deze voordelen met zich mee, al kan de stabiliteit bij VoLTE soms minder zijn waardoor het gesprek snel wegvalt bij een minder sterke 4G-connectie. Dit kan de reden zijn dat je ervoor kiest om VoLTE toch uit te schakelen.

Meer weten of VoWiFi een oplossing kan zijn voor jouw bedrijf? Neem dan snel contact op met onze Telecom-Makelaars!

Meer weten over onze verschillende mogelijkheden?