Bel ons direct op 0800 61 119.

Klantenverhaal: Protech - Gent

PROTECH GENT BETER BEREIKBAAR VOOR POTENTIËLE KLANTEN DANKZIJ VOICE OVER IP

In Wondelgem vinden we Protech Gent, die zich specialiseert in het grondig reinigen van het interieur en het polieren of restaureren van lak aan de buitenzijde van alle soorten wagens. Ze werken zowel voor particulieren als bedrijven, in hun werkplaats én op locatie.

Meer bereikbaarheid

De klant kwam met JSM Communications in contact daar ze op zoek waren naar een meer professionele aanpak voor hun bereikbaarheid per telefoon. Voorheen werden alle oproepen op hun vaste lijn doorgeschakeld naar de GSM van de zaakvoerder, die door meetings en hands-on-mentaliteit zelf niet altijd bereikbaar was. Een moeilijke bereikbaarheid wat door de potentiële klant aan de andere kant van de lijn niet als professioneel beschouwd werd.

De gepaste oplossing

JSM zocht daarom voor hen de gepaste oplossing. Die kwam er in de vorm van een Voice over IP-oplossing met een hosted centrale (“in de cloud”). Alle voordelen van een telefooncentrale, zonder de aanschaf van een dure installatie. Oproepen worden nu ontvangen op vaste toestellen, maar kunnen alsnog op een makkelijke manier doorgeschakeld worden naar de GSM van de zaakvoerder wanneer nodig.

Ingebouwde 4G-router

Bij de omschakeling naar de nieuwe telefonieoplossing, werd het internet door Proximus (hun vorige provider) verkeerdelijk afgesloten, waardoor Protech Gent terugviel in zijn oude situatie, nl. alle nummers werden terug doorgeschakeld naar de GSM van de zaakvoerder. Daarop besliste JSM een tijdelijke 4G router te plaatsen, zodat de klant zonder veel problemen verder kon blijven surfen én bellen in afwachting van een definitieve oplossing. In functie van de beschikbaarheid en snelheid van bekabeling in de straat, kozen we voor Destiny als nieuwe leverancier voor het internet. De meerwaarde van Destiny voor Protech Gent ligt in de ingebouwde 4G-router die in hun geval zelfs even snel werkt als de gewone verbinding via kabel, en dus bij panne/stroomonderbreking gewoon verder kan werken dankzij de mobiele verbinding.

En hoe professioneel is jouw bereikbaarheid voor potentiële klanten?

Het is belangrijk om als bedrijf op een vlotte manier bereikbaar te zijn voor jouw (potentiële) klanten. Doorschakelen naar een GSM lijkt in vele gevallen een gemakkelijke oplossing, maar wat je ten allen tijde wil vermijden, is dat jouw potentiële klant op jouw persoonlijke voicemail van de GSM terecht komt. Moderne telefooncentrale oplossingen bieden de mogelijkheid om jouw GSM eventueel mee te laten rinkelen, maar toch steeds een professionele voicemail-functionaliteit aan te beiden op niveau van het volledige bedrijf! Stuur ons gerust eens jouw nummer en dan bellen we jou eens op om te luisteren hoe goed je bereikbaar bent! 😊

 

Leer ons beter kennen!