Bel ons direct op 0800 61 119.

Klantenverhaal: Airkan

Het verhaal van Airkan: een producent van luchtkanalen, maar steeds met kwaliteit en correcte prijszetting in het achterhoofd. Gelijkgestemde zielen vinden elkaar, dus kwam Airkan logischerwijs bij JSM Communications terecht om hun internetverbindingen op punt te stellen.

Airkan heeft vestigingen in Oudenaarde, Waalwijk (NL) en Hallennes-lez-Haubourdin (FR). Dit familiebedrijf streeft naar de productie van hoogwaardige materialen die ze verdelen aan de juiste prijs. Met een innovatief machinepark en hooggeschoolde arbeiders produceren ze een gemiddeld volume van 10.000 T/jaar.

Torenhoge facturen

Enkele jaren terug was de klant zelf op zoek gegaan naar een internetoplossing die de verschillende sites met elkaar verbond. Uiteindelijk gingen ze voor een MPLS-netwerk bij operator Destiny. Kwalitatief voldeed deze zeker, maar de torenhoge prijs voor een internationale MPLS-verbinding deed de wenkbrauwen fronsen.

JSM Communications bestudeerde het dossier en kwam tot de conclusie dat de initiële noden, die aanleiding gaven tot de opzet van de MPLS-verbinding, niet meer aan de orde waren en deze verbindingen nagenoeg niet meer gebruikt werden. Dus schoven we een alternatieve oplossing over eigen structuur naar voor. Belangrijk was wel om een stabiele en uiterst snelle internetverbinding met inbegrepen back-up te voorzien.

50 à 70 procent besparing

Nadat verschillende opties werden afgetoetst, bleek de Corporate Fibernet van Telenet de ideale oplossing voor Airkan. Doordat ze reeds met coaxbekabeling van Telenet werkten, werd dit uiteindelijk een relatief kleine aanpassing. Maar deze is wel direct zichtbaar op de factuur, met een besparing van 50 à 70 procent, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Voor een blijvende opvolging werd Airkan lid van de JSM Business Club, zodat we hen proactief blijven opvolgen en een nieuwe optimalisatie kunnen voorzien indien mogelijk.

Kunnen we net zoals bij Airkan ook iets voor jouw bedrijf betekenen?