Bel ons direct op 0800 61 119.

Soorten simkaarten

Dag in, dag uit maken we gebruik van ons mobiel toestel. Echter staan we er niet bij stil wat we achterliggend nodig hebben om effectief te kunnen bellen, sms’en of te surfen. Je kan er niet omheen: zonder simkaart kan je geen mobiele telefonie gebruiken. Waarom dat is, leggen we jou hieronder uit. 

Van groot naar klein

Een simkaart is simpelweg de schakel tussen jouw mobiel toestel en het mobiele netwerk van jouw telecomoperator. Alhoewel je deze dus niet fysiek ziet, heeft jouw simkaart dus wel een belangrijke functie.

In 1991 was het zover, de eerste simkaart werd een onderdeel van de mobiele telefonie. Indertijd was deze de grootte van een bankkaart. Op heden zijn ze te verkrijgen in 3 verschillende formaten: de mini-, micro- en nano sim. Het verschil in formaat is te herkennen aan hoe groot de afstand is tussen het gouden plaatje ten opzichte van de omhullende witte rand.

De mini sim is de standaard grootte en wordt enkel en alleen nog gebruikt in oudere toestellen. Deze heeft het meeste witruimte. Daarna volgt de micro sim, die geïntroduceerd werd in 2003 en tot op vandaag in de standaard smartphones en tablets wordt gebruikt. Het kleinste formaat is de nano sim, die dan ook het minste witruimte heeft.

Is jouw simkaart te groot voor jouw toestel? Dan kan je deze gewoon uitklikken tot je het gewenste formaat bekomt. Een te kleine simkaart is ook eenvoudig op te lossen, door het gebruik van een simkaart adapter. Echter raden we steeds aan om in dit geval een nieuwe simkaart in het correcte formaat na te vragen bij uw Telecom-Makelaar.

De simkaart van de toekomst  

Het zal vast niet de eerste keer zijn dat je van de e-sim hoort.  De functies van deze simkaart zijn exact dezelfde als een fysieke simkaart, maar de simkaart op zich is ingebouwd in jouw mobiel toestel. Om de e-sim te configureren met de gewenste operator, volstaat het om een QR-code te scannen die nieuwe provider voorziet. Na het scannen zal de e-sim automatisch correct geconfigureerd worden met het gewenste netwerk.

Dit alles betekent ook dat je jouw simkaart niet langer kan verliezen én het is een heel stuk milieuvriendelijker. Daarnaast neemt de simkaart ook veel minder plaats in, waardoor er in jouw toestel meer ruimte is voor de batterij. Let wel, de e-sim is nog in opmars en wordt nog niet verdeeld door elke telecomoperator. Ook nog niet elk toestel compatibel om hier gebruik van te maken (e-sim is een chip die ingebouwd moet zijn in het toestel).

Benieuwd wat de verschillende telecomoperatoren jouw bedrijf te bieden hebben? Onze Telecom-Makelaars zorgen graag voor een vrijblijvende analyse op maat!

Wil jij een vrijblijvende analyse?