Bel ons direct op 0800 61 119.

Netwerkdekking, zoals ze hoort te zijn!

Een mobiel signaal heb je nagenoeg overal in België. Op sommige plaatsen is het bereik beter dan de andere, afhankelijk van over welke mobiele operator je beschikt. Met wat moet je rekening houden om te genieten van de beste netwerkdekking én welke zou de beste operator zijn voor jouw bedrijf? Wij zochten het voor je uit.

Oorzaak en gevolg

Je hebt het zeker al eens meegemaakt: plots heb je minder tot geen bereik meer met je mobiele telefoon. Eerst en vooral kunnen er problemen zijn met jouw mobiele operator, maar zij zijn niet steeds de boeman. Ook de locatie waar je jou bevindt heeft een impact op jouw mobiel bereik. Zowel de stad/het dorp zelf kan hier een aandeel in hebben, maar ook het gebouw waarin je bent. Bijvoorbeeld: bosrijke gebieden beschikken over minder zendmasten, wat met zich meebrengt dat de afstand tussen jouw mobiel toestel en de zendmast groter wordt, waardoor een even goed bereik zoals in stedelijke gebieden een stuk moeilijker wordt. Of misschien is er wel veel beton aanwezig in het gebouw waar je bent, of is het ‘te goed’ geïsoleerd, waardoor de mobiele signalen weinig tot niet binnenkomen.

Buiten vs binnen

Alle operatoren halen logischerwijs buitenshuis de beste cijfers. Daar zijn ze afhankelijk van de dekking van hun zendmasten, die naar behoren zou moeten zijn om goede diensten te kunnen aanbieden. De operator met de beste dekking buitenshuis blijkt Proximus te zijn. Let wel, dit wil niet zeggen dat Proximus overal perfect werkt. Ook zij hebben plaatsen waarbij het bereik minder is of zelfs plaatsen waar er geen verbinding mogelijk is. De dekking binnenshuis is dan weer een ander verhaal. Orange scoort over het algemeen het beste, met een minieme achterstand voor Telenet.

Hou er rekening mee dat elke operator verschillende sterktes heeft. De ene mobiele operator biedt bijvoorbeeld betere downloadsnelheden aan, terwijl de andere betere uploadsnelheden heeft. Gebaseerd op de gegevens verzameld door het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT), kan je voor Telenet, Orange en Proximus zien welke regio’s bij elk een mindere dekking hebben.  

Outdoor netwerkdekking Proximus
Outdoor netwerkdekking Orange
Outdoor netwerkdekking Telenet

Op naar verbetering

Heb je plotseling geen bereik meer op jouw mobiel toestel? Telecom-Makelaars komt met enkele tips & tricks:

  • Start jouw toestel manueel opnieuw op en kijk of dit het probleem verholpen heeft.
  • Kies er voor in jouw instellingen om het netwerk manueel te selecteren in plaats van automatisch. Zo zit je steeds op het best beschikbare mobiele netwerk.
  • Test even of je wel bereik hebt als de simkaart in een ander toestel zit. Misschien ligt het probleem bij het toestel zelf.

Indien je verder problemen blijft ondervinden, contacteer je als Business Club-klant onze Supportdienst om dit verder voor jou op te nemen met de technische dienst van jouw operator. Verzamel 3 voorbeelden van maximum 3 dagen oud, zodat de operator dit achterliggend kan inkijken en zorgen voor een oplossing. Dit met datum, exact tijdstip, beide oproepnummers en wat er precies fout loopt. Bijvoorbeeld:

  • 19/09 om 14u32: 0476843844 belt naar 0479565280 en oproep wordt afgebroken

Ben jij op zoek naar de beste mobiele operator in jouw regio, voor jouw bedrijf? Als onafhankelijke Telecom-Makelaar geven we jou graag de mogelijkheid om een operator naar keuze te testen, aan de hand van een testkaart. Neem contact op met onze Telecom-Makelaars en bespreek welke operator(en) je graag wenst te testen en gebruik deze voor een afgesproken periode in de regio van jouw bedrijf. Zo ondervind je zelf de pro’s en contra’s van de operatoren en ben je zeker dat je de beste operator kiest voor jouw regio.

Zeker zijn van je stuk? Neem dan snel contact met ons op! 

Meer weten over onze verschillende mogelijkheden?